Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladbräck med russin och nötter är ett snabbgjort godis. Tempereringen ger chokladen fin, glansig lyster och hårdheten som ger det där bräcket när man bryter den.
Temperera chokladen: Finhacka chokladen. Lägg hälften av den i en bunke. Värm chokladen till 45° i mikrovågsugn. Tillsätt resten av chokladen under omrörning så att dess temperatur sänks. Om inte all choklad smält kan man värma den försiktigt igen i mikron och röra om. Rör tills all choklad har smält.
Bred ut chokladen på ett smörgåspapper. Strö över russin och nötter. Låt den stelna i rumstemperatur, gärna över natten. Bryt chokladbräcket i bitar.