Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbräck med polkagrisar

Gott och vackert, med polkagrisar blir detta bräck helt oemotståndligt. Vit och mörk choklad tillsammans med polka blir en underbar smak­kombination.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Chokladbräck med polkagrisar
Chokladbräck med polkagrisar
Chokladbräck med polkagrisar
Foto: Fotograf Lisa Björner // BMB

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad
  • 1 tskrapsolja- + 1 tsk
  • 0,5 dlpolkagrisar
  • 250 gvit choklad

Gör så här

  1. Hacka den mörka chokladen. Smält den över sjudande vattenbad. Rör ner 1 tsk olja. Häll chokladen på en plåt täckt med aluminiumfolie. Vicka lite på plåten så att chokladen rinner ut till ett jämnt lager, ca 3 mm tjockt.

  2. Ställ in plåten i kylen så att chokladen stelnar.

  3. Krossa polkagrisarna i en mortel.

  4. Hacka den vita chokladen. Smält den över sjudande vattenbad. Rör ner 1 tsk olja.

  5. Häll den vita chokladen över den mörka. Vicka på plåten så att den vita chokladen rinner ut och täcker den mörka. Strö över krossade polkagrisar. Låt plåten stå i kylen så att chokladen stelnar. Bryt bräcket i bitar.

Vad tyckte du om receptet?