Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladbräck med granatäppelkärnor. Snabblagat julgodis med fin syra från granatäpplet.
Skär av toppen och botten på granatäpplet. Skär 4–5 skåror i skalet. Bryt isär och plocka ut kärnorna.
Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda i 1 tsk olja.
Häll chokladen på en plåt med aluminiumfolie. Vicka lite på plåten så att chokladen rinner ut till ett jämnt lager, ca 3 mm tjockt. Ställ plåten i kylen så att chokladen stelnar.
Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda i 1 tsk olja.
Häll den vita chokladen över den mörka och vicka på plåten så att den vita chokladen rinner ut och täcker den mörka.
Strö över granatäppelkärnorna. Ställ plåten i kylen så att chokladen stelnar. Bryt i bitar och förvara bräcket i kylskåpet.