Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbräck med granatäppelkärnor

Recept på chokladbräck med granatäppelkärnor. Snabblagat julgodis med fin syra från granatäpplet.

Chokladbräck med granatäppelkärnor
Chokladbräck med granatäppelkärnor
Chokladbräck med granatäppelkärnor
Recept på chokladbräck med granatäppelkärnor. Foto: Jonny Lind

Ingredienser

  • 1granatäpple
  • 200 gchoklad- mörk
  • 1 tskrapsolja- + 1 tsk
  • 250 gchoklad- vit

Gör så här

  1. Skär av toppen och botten på granatäpplet. Skär 4–5 skåror i skalet. Bryt isär och plocka ut kärnorna.

  2. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda i 1 tsk olja.

  3. Häll chokladen på en plåt med aluminiumfolie. Vicka lite på plåten så att chokladen rinner ut till ett jämnt lager, ca 3 mm tjockt. Ställ plåten i kylen så att chokladen stelnar.

  4. Smält den vita chokladen över ­vattenbad eller i mikro. Blanda i 1 tsk olja.

  5. Häll den vita chokladen över den mörka och vicka på plåten så att den vita chokladen rinner ut och täcker den mörka.

  6. Strö över granatäppelkärnorna. Ställ plåten i kylen så att chokladen stelnar. Bryt i bitar och förvara bräcket i kylskåpet.

Vad tyckte du om receptet?