Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad­bombstårta


Supersmarrig chokladtårta som passar att ätas halvfrusen!

Choklad­bombstårta

Choklad­bombstårta

Choklad­bombstårta

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 200 gsmör- smält
  • 200 gchoklad- mörk, smält
  • 0,5 tsksalt
  • 3ägg
  • 3,5 dlsocker
  • 1 tskvaniljpulver- (inte vaniljsocker!)
  • 2 dlvetemjöl
  • 1,5 dlkakaopulver
  • 100 gchoklad- ljus eller mörk
  • 1,5 dlnutella
  • smör- till formen
  • skorpmjöl

Dekortips:

  • kakao- lite på toppen av kakan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad över vattenbad. Låt det svalna. Blanda mjöl, kakao, salt och vanilj i en skål. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner chokladblandningen i ägg-smeten. Vänd eller sikta försiktigt ner mjölblandningen. Lägg bakplåtspapper i en springform och smörj/bröa sidorna. Häll ner smeten och lägg i små chokladbitar runtom hela kakan. Grädda lågt i ugnen cirka 35 minuter.

  2. När kakan svalnat något klicka på Nutella över kakan och servera med vispad grädde eller vaniljglass. Kakan är godast iskall eller halvfrusen!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök