Annons: Boken "Kladdkakor Deluxe" hittar du här! (Extern länk)
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna kladdkaka har varit min favorit i flera år - hur skulle det någonsin kunna bli fel när man kombinerar chokladbollar med kladdkaka?
Recept hämtat ur boken ”Kladdkakor Deluxe” av Frida Skattberg (Bonnier Fakta).
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en for med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
Gör chokladbollssmeten. Vispa smöret i matberedare eller med elvisp på hög hastighet.
Tillsätt florsocker, kaffe, vaniljsocker, kakao och smält choklad. Rör till en krämig massa. Tillsätt havregryn och kör eller vispa på hög hastighet i 2 minuter.
Låt smeten stå i kylskåpet medan du gör kladdkakan.
Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull på låg värme.
Ta av kastrullen från värmen. Rör ner resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna i kylskåp i 2 timmar.
Ta ut chokladbollssmeten och forma till 40 jämnstora chokladbollar. Lägg dem ovanpå kladdkakan.
Smält chokladen till garneringen och ringla över chokladbollarna. Strö över kokos och låt stelna i kylskåp.
Annons: Boken "Kladdkakor Deluxe" hittar du här! (Extern länk)
Recept från Mitt kök