Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbollskladdkaka

Denna kladdkaka har varit min favorit i flera år - hur skulle det någonsin kunna bli fel när man kombinerar chokladbollar med kladdkaka?

Recept hämtat ur boken ”Kladdkakor Deluxe” av Frida Skattberg (Bonnier Fakta).

Chokladbollskladdkaka
Chokladbollskladdkaka
Chokladbollskladdkaka
Foto: Helén Pe

Chokladbollssmet

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlflorsocker
  • 0,5 dlkaffe- starkt
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskkakao
  • 50 gmörk choklad- smält
  • 56 dlhavregryn
  • kokos- att rulla i

Kladdkaka

  • 150 gsmör
  • 100 gmörk choklad- 50 %
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 dlkakao
  • 2,25 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 nypasalt

Garnering

  • 150 gmörk choklad
  • 1,5 dlkokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en for med löstagbar kant, 20 cm i diameter.

  2. Gör chokladbollssmeten. Vispa smöret i matberedare eller med elvisp på hög hastighet.

  3. Tillsätt florsocker, kaffe, vaniljsocker, kakao och smält choklad. Rör till en krämig massa. Tillsätt havregryn och kör eller vispa på hög hastighet i 2 minuter.

  4. Låt smeten stå i kylskåpet medan du gör kladdkakan.

  5. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull på låg värme.

  6. Ta av kastrullen från värmen. Rör ner resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna i kylskåp i 2 timmar.

  7. Ta ut chokladbollssmeten och forma till 40 jämnstora chokladbollar. Lägg dem ovanpå kladdkakan.

  8. Smält chokladen till garneringen och ringla över chokladbollarna. Strö över kokos och låt stelna i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Annons: Boken "Kladdkakor Deluxe" hittar du här! (Extern länk)

Recept från Mitt kök