Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En magiskt god fryst chokladcheesecake med chokladbollsbotten.
Chokladbollsbotten: Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Mixa ihop strösocker, vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och det brynta smöret till en jämn smet.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20 cm i diameter. Tryck ut smeten i botten av formen och ställ den i kylskåp.
Fyllning: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Smält mjölkchokladen i en skål över vattenbad eller i mikro och låt den svalna något. Vispa upp färskosten med elvisp och rör ner den smälta chokladen. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kakao och vispgrädde och vispa till en fluffig smet. Ta upp gelatinbladet ur vattnet och smält det försiktigt i en skål i mikron. Blanda det med lite av smeten och vispa sedan ner allt i smeten.
Häll fyllningen i formen och låt den stå i kylskåp i 2 tim. Låt den sedan stå i frysen i minst 6 tim, gärna över natten. Ta ut tårtan 2 tim innan den ska serveras. Spola kanten med kallt vatten så lossnar den lättare. Garnera cheesecaken med kokosflakes.