Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbollar med rom och hallon

Recept på vuxna chokladbollar med rom och hallon som passar perfekt till espresson efter middagen. Prova även att smaksätta med Kahlua eller Baileys.

Chokladbollar med rom och hallon
Chokladbollar med rom och hallon
Chokladbollar med rom och hallon
Recept på chokladbollar med rom och hallon. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 50 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 6 dlhavregryn
  • 2 mskkaffe- kallt, gärna ­espresso
  • 3 mskkakao
  • 2 mskrom- mörk

Garnering

  • 100 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 2 mskfrystorkade hallon

Gör så här

  1. Lägg smör, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa poröst med elvisp.

  2. Riv chokladen. Blanda ner havregryn, kaffe, kakao och rom. Fortsätt vispa tills allt är blandat. Rulla bollar, ca 40 g styck, och lägg på ett fat.

  3. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över ­vattenbad.

  4. Lägg en klick smält choklad i handflatan och rulla några bollar i taget i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och strö över smulade hallon. Låt kallna i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Vad tyckte du om receptet?

Baka med stil!

99 kr (75 kr för prenumerant).