Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbitar med nötter och bär

Hemgjort julgodis i form av goda chokladbitar med nötter och torkad frukt. 

Chokladbitar med nötter och bärChokladbitar med nötter och bärChokladbitar med nötter och bär
Recept på Chokladbitar med nötter och bär Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 100 ghasselnötter- rostade
  • 50 gvalnötter
  • 250 gchoklad- mörk
  • 250 gchoklad- ljus
  • 175 gsmör
  • 0,75 dlhonung- flytande
  • 200 gdigestivekex
  • 150 gcocktailbär- röda
  • 100 gminimarshmallows

Garnering

  • kakao- ev.

Gör så här

  1. Grovhacka nötter och choklad.

  2. Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och låt stå ca 5 min. Rör om chokladen tills den smält. Blanda i honungen.

  3. Häll chokladsmeten i en bunke. Bryt kexen i små bitar. Blanda ner nötter, kex, cocktailbär och marshmallows i chokladen.

  4. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och ställ kallt 3–4 timmar, tills chokladen stelnat.

  5. Stjälp upp kakan och skär i bitar. Förvara övertäckta i kylen till servering. Pudra eventuellt över kakao före servering.

  6. Färdigrostade hasselnötter finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Men du kan också rosta nötter själv i 175° varm ugn ca 5 minuter.

Vad tyckte du om receptet?