När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
275 gmandelmassa
1äggvita
Fyllning
50 gmörk choklad- mörk (70%)
125 gsmör- rumsvarmt
1,5 dlflorsocker
2 tskvaniljsocker
1äggula
Topping
200 gmörk choklad- mörk (70 %)
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Det är viktigt att röra smeten slät mellan varje tillsats av äggvita så att smeten inte blir klumpig. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.
chokladbiskvier
Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.
Smält chokladen till fyllningen i mikron eller över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen.
. Låt biskvierna stelna i kylen ca 30 min.
chokladbiskvier_3
Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikron eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylen.
chokladbiskvier_4
Ta gärna fram biskvierna en stund före serveringen så att de hinner mjukna lite grann.
chokladbiskvier_recept
Foto: Ulrika Pousette
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4 · 430 röster)
Chokladbiskvier är en riktig konditorklassiker med mjuk kräm under chokladtäcket och härligt seg mandelbotten. Sarah Bernhardt bakelsen är en variant på temat, fylld med chokladtryffel i stället för smörkräm.