Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbiskvier

Chokladbiskvier verkar kanske krångliga att göra. Men det är de inte. De fyllda kakorna kyls och doppas sedan i choklad. Voilà, färdigt! 

Chokladbiskvier
Chokladbiskvier
Chokladbiskvier
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 275 gmandelmassa
  • 1äggvita

Fyllning

  • 50 gmörk choklad- mörk (70%)
  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlflorsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1äggula

Topping

  • 200 gmörk choklad- mörk (70 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Det är viktigt att röra smeten slät mellan varje tillsats av äggvita så att smeten inte blir klumpig. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet. 

    chokladbiskvier

  2. Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.

  3. Smält chokladen till fyllningen i mikron eller över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen.

  4. . Låt biskvierna stelna i kylen ca 30 min.

    chokladbiskvier_3

  5. Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikron eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylen.

    chokladbiskvier_4

  6. Ta gärna fram biskvierna en stund före serveringen så att de hinner mjukna lite grann.

    chokladbiskvier_recept

  7. Foto: Ulrika Pousette

Vad tyckte du om receptet?

Chokladbiskvier är en riktig konditorklassiker med mjuk kräm under chokladtäcket och härligt seg mandelbotten. Sarah Bernhardt bakelsen är en variant på temat, fylld med chokladtryffel i stället för smörkräm.