Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladbiskvier är en klassisk finkaka. Mandelmjölet sätter smaken på dessa underbart goda biskvier.
Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmjöl med finriven bittermandel, socker och äggvitor. Klicka ut 15 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut kakorna med fuktiga händer.
Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt kakorna kallna på galler.
Smält 80 g choklad över vattenbad eller i mikron. Vispa smör, amaretto och florsocker vitt och fluffigt. Vispa i äggulan. Vänd in den smälta chokladen och rör till en slät chokladkräm.
Bred chokladkräm på undersidan av biskvierna. Lägg dem på ett fat och ställ i frysen ca 30 min.
Smält 200 g choklad över vattenbad eller i mikron. Doppa biskvierna i chokladen så att chokladkrämen blir täckt av choklad. Förvara kakorna svalt.