Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbiskvier

Chokladbiskvier är en klassisk finkaka. Mandelmjölet sätter smaken på dessa underbart goda biskvier.

Chokladbiskvier
Chokladbiskvier
Chokladbiskvier
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 4 dlmandelmjöl- (140 g)
  • 1bittermandel
  • 1 dlströsocker
  • 3äggvitor
  • 80 gchoklad- mörk (70 %), + 200 g
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskAmaretto (mandellikör)- (mandellikör)
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1äggula

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmjöl med finriven bittermandel, socker och äggvitor. Klicka ut 15 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut kakorna med fuktiga händer.

  2. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt kakorna kallna på galler.

  3. Smält 80 g choklad över vattenbad eller i mikron. Vispa smör, amaretto och florsocker vitt och fluffigt. Vispa i äggulan. Vänd in den smälta chokladen och rör till en slät chokladkräm.

  4. Bred chokladkräm på under­sidan av biskvierna. Lägg dem på ett fat och ställ i frysen ca 30 min.

  5. Smält 200 g choklad över vattenbad eller i mikron. Doppa biskvierna i chokladen så att chokladkrämen blir täckt av choklad. Förvara kakorna svalt.

Vad tyckte du om receptet?