Visste du att?
När en fryst biskvi doppas i smält choklad luras chokladen att tempereras vilket ger glansiga och fina biskvier där chokladen inte smälter i rumstemperatur. Smart!
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Biskvier är inte särskilt svårt att baka och blir otroligt goda hemgjorda. Hasselnötter ger trevligt crunch och extra god smak. Ställ biskvierna i kylen för att tina efter att de har doppats.
Sätt ugnen på 175° varmluft. Skär mandelmassan i mindre bitar och lägg dem i en köksassistent med vinge. Vispa mandelmassan tillsammans med sockret tills det blir smuligt. Tillsätt äggvitan, lite i taget. Se till att all äggvitan gått in i smeten innan resten tillsätts. Blanda till en jämn smet.
Spritsa eller klicka ut smeten till 20 rundlar, ca 4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Strö på hälften av hasselnötterna.
Grädda bottnarna mitt i ugnen i 10–12 min, tills de fått en fin gyllene yta. Låt dem kallna.
Smörkräm: Lägg äggvita och socker i en skål och sätt skålen över ett vattenbad. Värm upp blandningen tills sockret smälter, ca 60°. Vispa smeten till en fast marängsmet.
Tillsätt smöret, lite i taget, och vispa på full hastighet i 5–10 min
till en fluffig smörkräm.
Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt den svalna. Vänd ner chokladen i smörkrämen. Spritsa chokladsmörkrämen på de uppochnervända bottnarna. Toppa med resterande hasselnötter. Ställ dem på en bricka och låt dem stå i frysen i ca 3 tim tills de är genomfrysta.
Topping: HHacka chokladen. Smält den tillsammans med kakaosmör i mikro eller över vattenbad. Låt svalna till ca 35°. Doppa biskvierna, direkt från frysen, ner till kakkanten. Låt stelna.
När en fryst biskvi doppas i smält choklad luras chokladen att tempereras vilket ger glansiga och fina biskvier där chokladen inte smälter i rumstemperatur. Smart!