Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbiskvier & hallonganache


Fyll klassiska biskvier med en elegant hallonganache och du får en överraskande läcker sötsyrlig liten petitfour. En ganache är en chokladtryffel som ofta används vid tillverkning av praliner eller tårtor.

Chokladbiskvier & hallonganache

Chokladbiskvier & hallonganache

Chokladbiskvier & hallonganache

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 150 gmandelmassa
  • 0,5äggvita
  • 100 ghallon
  • 3 mskgrädde
  • 1 mskhonung
  • 100 gmjölkchoklad
  • 50 gmörk choklad- 70 %
  • 150 gmörk choklad- 70 %
  • 1,5 mskmajsolja- eller smör

Gör så här

  1. Biskvier: Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan till en smet. Klicka ut smeten på bakpapper på en plåt och platta ut klickarna till runda kakor.

  2. Grädda på 175 grader cirka 12-14 minuter i mitten av ugnen. Ta kakorna av plåten medan de fortfarande är varma.

  3. Fyllning: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.

  4. Blanda hallon, grädde och honung i en lite kastrull. Värm under omrörning till ett uppkok. Mixa eller vispa till en puré.

  5. Häll den varma hallonpurén över chokladhacket. Rör blandningen noga till en slät chokladmassa, en ganache. Alternativt stavmixa.

  6. Täck över bunken, ställ svalt för att stabiliseras.

  7. Använd en liten spatel och forma en kulle av ganache på biskviebotten. Ställ svalt.

  8. Glasering: Smält chokladen och blanda med oljan eller smöret.

  9. När chokladen är fingervarm doppas biskvierna så att fyllningen täcks av choklad och ställs sedan svalt att stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök