Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbiscotti

Recept på chokladbiscotti. Fina små chokladskorpor att ha till kaffet eller till dessertvin. 

Chokladbiscotti
Chokladbiscotti
Chokladbiscotti
Recept på chokladbiscotti. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 100 gsötmandel- rostade, saltade
  • 2ägg
  • 1,25 dlråsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 dlkakao
  • 2 krmvaniljpulver
  • 1 tskbakpulver
  • 40 gchoklad- vit

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka mandeln.

  2. Vispa ägg och socker luftigt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, vanilj och bakpulver. Rör ner det i äggvispet till en kletig deg. Blanda i mandeln.

  3. Stjälp upp degen direkt på en plåt med bakplåtspapper och forma en eller två 5 cm breda längder med mjölade händer.

  4. Grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt dem svalna 2–3 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.

  5. Hacka chokladen. Skär längderna i ca 2 cm tjocka skivor. Dela skivorna på mitten med en gaffel. Lägg ut skorporna på plåt och strö över den hackade chokladen. Torka dem mitt i ugnen ca 30 min. Förvara skorporna i burk med lock på torr plats. 

Vad tyckte du om receptet?