Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladbiscotti. Fina små chokladskorpor att ha till kaffet eller till dessertvin.
Sätt ugnen på 200°. Grovhacka mandeln.
Vispa ägg och socker luftigt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, vanilj och bakpulver. Rör ner det i äggvispet till en kletig deg. Blanda i mandeln.
Stjälp upp degen direkt på en plåt med bakplåtspapper och forma en eller två 5 cm breda längder med mjölade händer.
Grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt dem svalna 2–3 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.
Hacka chokladen. Skär längderna i ca 2 cm tjocka skivor. Dela skivorna på mitten med en gaffel. Lägg ut skorporna på plåt och strö över den hackade chokladen. Torka dem mitt i ugnen ca 30 min. Förvara skorporna i burk med lock på torr plats.