Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbars med svarta sesamfrön

De perfekta godisbitarna! Passar bra till fikastunden eller att ta med sig i väskan och äta som mellanmål eller efter träningen. Fria från både gluten och socker.

Chokladbars med svarta sesamfrönChokladbars med svarta sesamfrönChokladbars med svarta sesamfrön
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlvalnötter
  • 1 dlmandel
  • 10,25 dlkakao
  • 10,25 dlkokos- riven
  • 2 mskkokosolja
  • 1 mskhonung
  • 2 msktahini (sesampasta)- (sesamfröpasta)
  • 1 msksvarta sesamfrön
  • 300 gdadlar- urkärnade

Att strö över

  • 1 msksvart sesamfrö

Gör så här

  1. Mixa valnötter, mandlar, kakao och kokos grovt.

  2. Tillsätt kokosolja, honung, tahini, sesamfrön och dadlar. Mixa ihop allt.

  3. Lägg plastfolie i en form, cirka 20 × 15 centimeter.

  4. Tryck ut massan i formen.

  5. Strö över sesamfrön och tryck ner fröna lite lätt i massan.

  6. Sätt in formen i frysen tills massan stelnat. Det tar cirka 1–2 timmar.

  7. Skär upp i bitar med en vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök