Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladkakan skärs i bitar och blir botten i desserten. Ovanpå ligger apelsin- och nyponparfait. Till sist ett marängtäcke. Gör parfaiten i stora muffinsformar så blir portionerna lagom stora. Parfait kan göras långt i förväg och förvaras i frysen.
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Grovhacka chokladen. Smält smöret, blanda ner chokladen och rör om så den smälter.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke.
Blanda ägg med smör- och chokladblandningen. Rör därefter ner mjöl och mandel.
Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm.
Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Låt svalna.
Apelsin- och nyponparfait: Blanda äggulor och socker i en skål och vispa till en luftig massa ca 5 min. Tillsätt apelsinjuice. Vispa 2 min. Tillsätt nyponsoppepulvret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa och häll i Cointreau och grädde. Vispa till en fluffig massa.
Fördela i muffinsformar och täck med plast. Ställ i frysen minst 4 timmar.
Marängtäcke:. Sätt ugnen på 250°. Vispa äggvitorna med sockret till en fast marängsmet.
Skär chokladkakan i 8 portionsbitar. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper. Ställ en frusen parfaitbit på varje kaka. Täck med marängsmet och grädda i ugnen ca 1 minut, tills marängen börjar få färg. Servera direkt.