Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbakelser med brynt smör

Chokladbakelser med brynt smör gräddas i väl rengjorda äggskal.  Knäck 8 ägg (spara 2 ägg till chokladsmeten) Spola skalen i kallt vatten och låt torka.

Chokladbakelser med brynt smör
Chokladbakelser med brynt smör
Chokladbakelser med brynt smör
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 100 gchoklad- mörk
  • 2ägg
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,75 dlvetemjöl

Tillbehör

  • grädde- vispad

Garnering

  • blommor- ätbara, obesprutade  t ex penséer, gurkört och pelargon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret och låt det svalna lite. Bryt chokladen i bitar och smält den i smöret.

  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ner äggvispet i chokladen och sikta ner mjölet.

  3. Spritsa smeten i väl rengjorda äggskal som ställts i grovsalt i en ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, bakelserna ska fortfarande vara kladdiga. Låt svalna och servera med en klick vispad grädde.  Garnera med blommor.

Vad tyckte du om receptet?