Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladäppelkaka. Behändig kaka som bakas i kantig form och skärs i rutor. Fyllningen är färskost och äppelmos som blir ett mönster i den mörka kakan.
Fyllning: Sätt ugnen på 175°. Blanda ost, ägg och socker till en jämn smet.
Rör eller vispa smör och socker poröst. Blanda ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver och rör ner i smeten. Tillsätt gräddfilen och rör till en jämn smet.
Bred hälften av kaksmeten i en smord och bröad form, ca 22 x 28 cm. Ringla eller skeda upp hälften av ostkrämen i stråk eller stora droppar på smeten i formen. Rippla över hälften av äppelmoset. Fördela resten av kaksmeten över och toppa med resten av ostblandningen och äppelmoset. Dra eventuellt 2–3 gånger med en sked genom kaksmeten så det blir stråk av fyllningen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 50 min. Låt den svalna innan den skärs i rutor.