Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- & polkabräcke

Choklad och polkagris blir en smaskig kombination i detta snabbfixade godis.

Choklad- & polkabräcke
Choklad- & polkabräcke
Choklad- & polkabräcke
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 mskrapsolja
  • 3 dlsocker
  • 100 gchoklad- mörk eller ljus
  • 3 mskpolkagrisar- krossade

Gör så här

  1. Täck en långpanna eller plåt med bakplåtspapper och pensla papperet med rapsoljan.

  2. Smält sockret under oavbruten omrörning på medelstark värme i en liten släpplättpanna med höga kanter, cirka 20 centimeter i diameter. Öka värmen när sockret börjar kristalliseras, så att det smälter till ljusbrun karamell. Häll genast massan på papperet och bred ut den. Låt kalna och stelna.

  3. Smält chokladen i en kastrull. Häll och bred ut chokladen över. Garnera med krossade polkagrisar. Låt kallna och stelna. Bryt i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök