Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kladdkaka med choklad och valnötter. Kladdkakan är fantastiskt god och mäktig, räcker till många.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°.
Mixa valnötter, choklad och mjöl i en matberedare en kort stund. Valnötter och choklad ska inte bli alltför finfördelade. Dela äggen och vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt 1/2 dl av sockret och fortsätt vispa ca 1 minut.
Rör smöret vitt och pösigt tillsammans med resten av sockret. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt valnötsblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner äggvitorna i kaksmeten.
Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen ca 50 min tills kakan börjar släppa kanten.
Låt kakan svalna helt. Lägg valnötter på kakan och sikta florsocker över. Garnera med hela jordgubbar.