Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad– och romdrink

Choklad– och romdrink passar som dessert. Uteslut romen för att göra drinken alkoholfri. Drinken kan även serveras varm, men häll den då i glas annars smälter den lilla haren.

Choklad– och romdrinkChoklad– och romdrinkChoklad– och romdrink
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4påskharar- Lindt à 100 g
  • 100 gchoklad- mörk
  • 2 dlmjölk
  • 1,5 mskrårössocker- strö
  • 2 dlvaniljglass
  • 0,5 dlrom- mörk
  • 1 tskapelsinskal- rivet + 1 tsk
  • 2 dlvispgrädde

Garnering

  • chokladkulor

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Värm mjölk och socker under omrörning tills sockret smält. Häll sockermjölken över chokladen och rör tills chokladen smält. Låt svalna. Mixa i vaniljglass. Tillsätt rom och 1 tsk apelsinskal.

  2. Vispa grädden och fyll en spritspåse med stjärntyll. Skär försiktigt eller bryt av kaninens öron. Fördela chokladdrinken i hararna. Spritsa på grädden och garnera med chokladkulor och apelsinskal. Servera med sugrör.

Vad tyckte du om receptet?