Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och rödbetscupcakes

Saftiga, fiberrika och krämiga med lite hackade valnötter i mitten. Smaskens!

Choklad- och rödbetscupcakes
Choklad- och rödbetscupcakes
Choklad- och rödbetscupcakes
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2,5 dlsocker
  • 1,5 dlrapsolja
  • 1 dlfilmjölk
  • 2 storarödbetor
  • 4 dlvetemjöl
  • 1 dlkakao
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 50 gvalnötter

Glasyr

  • 60 gsmör- mjukt
  • 5 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlkakao- av god kvalitet
  • 100 gcream cheese

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skala och riv rödbetorna grovt.

  3. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt olja, filmjölk och rödbetor.

  4. Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och grovt hackade valnötter och vänd ner detta i smeten.

  5. Fördela smeten i cupcake-formarna placerade i en muffinsform och grädda dem mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna.

  6. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och cream cheese krämigt. Spritsa ut glasyren över kakorna och dekorera med strössel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök