Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkaka med pumpakärnor

Recept på chokladkaka med pumpakärnor. Choklad- och pumpakärnskakan går utmärkt att frysa in, och det går bra att tina den i mikron.

Chokladkaka med pumpakärnor
Chokladkaka med pumpakärnor
Chokladkaka med pumpakärnor
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 dlhasselnötter
  • 1 dlvalnötter
  • 225 gmörk choklad- mörk 70%
  • 100 gsmör- rumstempererat
  • 3 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2 mskkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlpumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Gnugga av skalet i en handduk. Grovhacka hassel- och valnötter.

  3. Smält 125 g choklad över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt äggen och den smälta chokladen. Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Sikta ner blandningen i smeten.

  4. Hacka 100 g choklad och vänd ner i smeten tillsammans med nötter och pumpakärnor, spara lite choklad, nötter och kärnor till garnering.

  5. Klä en fyrkantig form, ca 24 cm x 24 cm, invändigt med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och strö över det sparade hacket.

  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och skär upp kakan i bitar. Servera gärna med ett glas madeira eller portvin.

Vad tyckte du om receptet?