Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och polkabrittle

Den här brittlen med choklad och krossat polkagodis är lika rolig att ge bort som att få ha för sig själv. Lättlagad, god och vackert julig!

Choklad- och polkabrittle
Choklad- och polkabrittle
Choklad- och polkabrittle
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 mskrapsolja
  • 3 dlströsocker
  • 100choklad- ljus eller mörk
  • 4 mskpolkagrisskruvar- krossat

Gör så här

  1. Täck en plåt med bakplåtspapper och pensla papperet med rapsoljan.

  2. Smält sockret under oavbruten omrörning på medelstark värme i en liten släpplättpanna med höga kanter, cirka 20 centimeter i diameter. Öka värmen när sockret börjar kristalliseras, så att det smälter till en ljusbrun karamell.

  3. Häll genast massan på papperet och bred ut den. Låt kallna och stelna.

  4. Smält chokladen i ett vattenbad. Häll och bred ut chokladen över brittlen. Garnera med det krossade polkagodiset. Låt kallna och stelna.

  5. Bryt eller krossa i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur "Julgodis" av Lena Söderström (Semic). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Recept från Mitt kök