Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och mandelkakor

Baka läckra kakor med choklad och mandel. Grädda kakorna i mitten av ugnen tills de börjar bli gyllenbruna i kanterna.

Choklad- och mandelkakor
Choklad- och mandelkakor
Choklad- och mandelkakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlmandelmjöl
  • 1 dlkokosmjöl
  • 0,75 dllättströ- eller sötströ
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskfiberhusk
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1,5 mskkakao
  • 0,5 dlkokosolja- mjuk
  • 2ägg
  • 0,5 dlmandel
  • 25 gmörk choklad- sockerfri

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser.

  2. Vispa ihop de torra ingredienserna med kokosoljan och äggen.

  3. Hacka mandeln och chokladen, blanda ner i degen. Forma en rulle cirka 4 centimeter tjock och vira in i bakplåtspapper. Låt rullen ligga i frysen i 1 timme.

  4. Sätt ugnen på 185 grader.

  5. Ta bort bakplåtspappret och skiva upp rullen med en vass kniv i ½ centimeter tjocka skivor.

  6. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter tills kakorna börjar bli gyllenbruna i kanterna. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök