Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Choklad- och lakritsmandlar är mandlar för lakritsälskare. Rulla dem i lakritsgranulat eller saltlakritspulver.
Sätt ugnen på 200°. Rosta mandeln mitt i ugnen 8–10 min, rör om.
Lägg mandeln i en kastrull med florsocker och citronsaft. Låt sockret smälta och bli karamelliserat. Rör om någon gång under tiden. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Häll mandlarna på en plåt med bakplåtspapper eller silikonmatta och skilj dem åt med en gaffel.
Hacka chokladen. Smält hälften av den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt resten av chokladen och rör tills den smält.
Doppa mandlarna en och en i chokladen. Lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna.
Blanda ihop lakritsocker. Doppa mandlarna en gång till i chokladen och vänd sedan i lakritssockret. Låt stelna.