Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och kokospaj

Fyllig, underbart god chokladpaj med krispig botten och len fyllning. Serveras med lättvispad grädde och körsbär. En riktig favorit!

Choklad- och kokospaj
Choklad- och kokospaj
Choklad- och kokospaj
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 3,5 dlmandelmjöl
  • 1 mskfiberhusk
  • 2 mskkokossocker
  • 1 krmsalt
  • 40 gsmör
  • 1ägg
  • 2 mskkakao

Chokladfyllning

  • 250 gchoklad- sockerfri mörk, sötad med stevia
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlkokosgrädde
  • 1äggula
  • 2 msksmör- mjukt
  • 2 mskkokos- riven

Till garnering

  • 3 dlvispgrädde
  • 100 gkörsbär
  • kakao

Gör så här

  1. Botten: sätt ugnen på 180 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen med en elvisp.

  3. Fodra en pajform, cirka 23 centimeter i diameter.

  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.

  5. Chokladfyllning: hacka chokladen och lägg den i en skål.

  6. Koka upp grädden och kokosgrädden och häll över chokladen och rör tills all choklad smält.

  7. Rör i äggulan och smöret. Låt fyllningen svalna och häll upp den i pajskalet.

  8. Strö över kokosen och sätt in pajen i kylen tills den stelnat. Det tar 2–3 timmar.

  9. Garnering: vispa grädden. Forma ägg av grädden med en sked doppad i varmt vatten.

  10. Lägg på grädden och körsbären.

  11. Pudra över lite kakao.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök