Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyllig, underbart god chokladpaj med krispig botten och len fyllning. Serveras med lättvispad grädde och körsbär. En riktig favorit!
Botten: sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen med en elvisp.
Fodra en pajform, cirka 23 centimeter i diameter.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.
Chokladfyllning: hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och kokosgrädden och häll över chokladen och rör tills all choklad smält.
Rör i äggulan och smöret. Låt fyllningen svalna och häll upp den i pajskalet.
Strö över kokosen och sätt in pajen i kylen tills den stelnat. Det tar 2–3 timmar.
Garnering: vispa grädden. Forma ägg av grädden med en sked doppad i varmt vatten.
Lägg på grädden och körsbären.
Pudra över lite kakao.
Recept från Mitt kök