Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fluffiga, drömgoda muffins bakade på mandel- och kokosmjöl. Toppa muffinsen med en chokladglasyr och strö över kokos.
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga). Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
Smält kokosoljan.
Vispa upp äggen.
Vispa ihop den smälta kokosoljan, kokosmjölken och sötströ eller lättströ i en skål, vispa ner blandningen i de uppvispade äggen, vispa sist i de torra ingredienserna. Fördela smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut muffinsen, låt de svalna och gör glasyren så länge.
Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills chokladen smält, låt svalna något.
Glasera muffinsen och strö över kokos.
Recept från Mitt kök