Recept på klassisk choklad- och kokoskaka. Den här kakan är en god blandning mellan chokladbrownie och kokoskaka. Den är mäktig, så skär i små bitar. Passar både som dessert och till kaffet.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
4ägg
5 dlströsocker
2,5 dlsmör- smält
5 dlvetemjöl
8 mskkakao
3 tskvaniljsocker
Kokostäcke
0,75 dlsmör- smält
1,5 dlvispgrädde
3,5 dlsirap- ljus
7,5 dlkokos
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnslångpanna med bakplåts- papper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det samt det smälta smöret i ägg- och sockersmeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 15 min.
Blanda samman alla ingredienser till kokostäcket i en kastrull. Låt smeten sjuda 5 min under omrörning.
Fördela kokossmeten jämnt över botten och sätt in i ugnen igen. Grädda ytterligare 15 min eller tills kokostäcket är gyllenbrunt. Låt svalna helt innan den skärs i bitar. Kakan kan frysas.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,7 · 69 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!