Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och kokoskaka med bärsås

Recept på chokladkokoskaka med bärsås. En oemotståndlig kaka som helt klart spelar i den högre divisionen!

Choklad- och kokoskaka med bärsåsChoklad- och kokoskaka med bärsåsChoklad- och kokoskaka med bärsås
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 dlkokos- riven
  • 1 dlråsocker
  • 1 mskkakao
  • 1 msksmör- smält
  • 1 mskvetemjöl
  • 4ägg- medelstora

Fyllning

  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 225 gmjölkchoklad
  • 100 gblåbärschoklad- (Lindt)
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1 mskhonung
  • 1 msksmör- rumsvarmt

svartvinbärssås

  • 3 dlvinbär- eller blåbär, repade och snoppade svarta
  • 1 dlflorsocker

tillbehör

  • bär- mörka, t ex svarta vinbär, blåbär eller körsbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör försiktigt ihop alla ingredienser till bottnen så att de precis blandas. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp till en rundel av bakplåtspapper och lägg i bottnen på formen. Häll i smeten.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Ta kakan ur formen och diska den. Lägg tillbaka bottnen i formen.

  3. Fyllning: Grovhacka chokladen. Koka upp grädde, sirap och honung och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Rör i smöret.

  4. Häll smeten på bottnen och ställ formen i kylen ca 6 timmar.

  5. Mixa svarta vinbär och florsocker med mixerstav.

  6. Skär kakan i bitar och servera med vinbärssås, bär och rom.

Vad tyckte du om receptet?