Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och jordnötsrutor

Enkelt chokladgodis som barnen kan tillverka. Garnera med strössel och silverkulor

Choklad- och jordnötsrutorChoklad- och jordnötsrutorChoklad- och jordnötsrutor

Ingredienser

  • 8digestivekex- (130 g)
  • 50 gsmör- smält
  • 50 gpinjenötter
  • 1 dlvispgrädde
  • 200 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 0,75 dljordnötssmör- (75 g)
  • 0,5 dlrussin- gula
  • 2 mskkolaströssel- t ex O´hoj glasströssel
  • 1 msksilverkulor

Gör så här

  1. Krossa digestivekexen och blanda med smöret.

  2. Tryck ut massan i en liten form, ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.

  3. Rosta pinjenötterna i torr panna.

  4. Värm grädden i en kastrull och lägg i choklad och jordnötssmör. Smält blandningen på svag värme under omrörning.

  5. Häll chokladblandningen i formen och strö över russin, pinjenötter och strössel. Låt kallna och skär i bitar med vass kniv.

    choklad-jordnotsrutor-recept

Vad tyckte du om receptet?