Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och jordnötscookies

Recept på riktigt mumsiga chokladcookies! Försvinnande goda – lika bra att göra dubbel sats på en gång.

Choklad- och jordnötscookies
Choklad- och jordnötscookies
Choklad- och jordnötscookies
Recept på Choklad- och jordnötscookies Foto: Christina Sundien

Ingredienser

  • 100 gchoklad- vit
  • 200 gchoklad- mörk (70%)
  • 1 dlströsocker
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 50 gjordnötssmör- gärna ­choklad- och jordnötssmör, se recept
  • 1ägg
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 dlvetemjöl- special
  • 1 tskbakpulver
  • 100 gjordnötter- salta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka den vita och den mörka chokladen. Smält hälften av den mörka chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.

  2. Vispa ihop socker, smör, jordnötssmör, ägg och vaniljsocker. Rör i den smälta chokladen. Vänd i den vita chokladen och resten av den mörka. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör i jordnötterna.

  3. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 12–14 min. Ta ut och låt kakorna svalna på plåten. Flytta sedan över till galler och låt ­kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Servera på ett vackert kakfat

 Läs mer och köp här

Här hittar du recept på choklad- och jordnötssmör