Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Choklad- och jordnötsbräck är perfekt till espresso. Choklad och krämigt jordnötssmör är en härlig kombo. Sältan från jordnötterna och eventuellt lakrits eller kaffe fungerar som en god smakkontrast.
Bryt chokladen i bitar. Smält den i mikro 1–2 min. Ta ut och rör någon gång under tiden. Värm därefter jordnötssmöret ca 5 sekunder så att det får en lös och rinnig konsistens.
Häll ut chokladen på en skärbräda, gärna av marmor. Bred ut så den blir 2–3 mm tjock. Ringla över jordnötssmöret. Dra med en tandpetare så att det bildas ett fint mönster.
Strö över jordnötter och eventuellt lakrits eller kaffepulver. Ställ kallt att stelna. Skär i olika stora bitar. Låt bräcket gärna ligga kvar på den kalla ytan, det smälter ganska fort i värme.