Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på choklad- och honungspastej med flarn och bär. En dessert för passionerade chokladälskare.
Smält försiktigt choklad och honung över vattenbad. Vispa äggvitan fluffig och vänd ner den i chokladsmeten.
Häll smeten i en plastad form, ca 20 x 30 cm. Pastejen ska vara ca 1 cm hög. Låt stelna i kyl.
Flarn: Sätt ugnen på 200°. Lättvispa äggvitan med sockret. Blanda i mjöl och salt.
Bred ut smeten till tunna flarn på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler.
Skär pastejen i bitar med en varm kniv. Lägg bitarna på flarnen. Spritsa på saffrans- och yoghurtkräm och garnera med bär, florsocker och citronmeliss eller mynta.