Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och honungspastej med flarn och bär

Recept på choklad- och honungspastej med flarn och bär. En dessert för passionerade chokladälskare.

Choklad- och honungspastej med flarn och bär
Choklad- och honungspastej med flarn och bär
Choklad- och honungspastej med flarn och bär
Recept på choklad- och honungspastej med flarn och bär. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gchoklad- mörk
  • 100 ghonung
  • 1äggvita

Flarn

  • 0,5 dläggvita
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 0,5 krmsalt

Garnering

  • saffrans- och yoghurtkräm- se recept yoghurt- och honungssorbet
  • bär- t ex hallon, smultron
  • florsocker
  • citronmeliss- eller mynta

Gör så här

  1. Smält försiktigt choklad och honung över vattenbad. Vispa äggvitan fluffig och vänd ner den i chokladsmeten.

  2. Häll smeten i en plastad form, ca 20 x 30 cm. Pastejen ska vara ca 1 cm hög. Låt stelna i kyl.

  3. Flarn: Sätt ugnen på 200°. Lättvispa äggvitan med sockret. Blanda i mjöl och salt.

  4. Bred ut smeten till tunna flarn på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler.

  5. Skär pastejen i bitar med en varm kniv. Lägg bitarna på flarnen. Spritsa på saffrans- och yoghurtkräm och garnera med bär, florsocker och citronmeliss eller mynta. 

Vad tyckte du om receptet?