Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är så tjusigt att garnera bakverk med levande blommor. Även om blommorna är avsedda bara som dekoration bör de vara ätbara och odlas ekologiskt.
Sätt ugnen på 175°.
Klä två formar, ca 22 centimeter i diameter, både bottnar och kanter med bakplåtspapper.
Finfördela chokladen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt hasselnötsmjölet och sockret och mixa ihop. Tillsätt smöret och gulorna. Kör till en smidig massa och lägg den i en bunke.
Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke. Tillsätt äggvitevispet till choklad- och nötmassan, och vänd och blanda försiktigt med hjälp av slickepott, till en smet.
Lägg i och bred ut choklad- och nötsmeten i kakformarna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills bottnarna är genomgräddade, känn med provsticka. Låt bottnarna kallna.
Lägg mascarpone i en bunke, tillsätt grädden och vispa ihop till fluffig kräm. Sikta i florsocker och blanda ihop. Sikta i kakaopulver och blanda ihop.
Bred krämen på bottnarna. Strö över hackade rostade hasselnötter. Lägg ihop bottnarna på ett serveringsfat. Sikta över kakaopulver. Toppa med jordgubbar och ekologiskodlade ätbara rosor.
Recept från Mitt kök