Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och hasselnötsparfait

Recept på choklad- och hasselnötsparfait. Iskall, krämig och barnsligt god. För alla nutellaälskare.

Choklad- och hasselnötsparfait
Choklad- och hasselnötsparfait
Choklad- och hasselnötsparfait
Recept på choklad- och hasselnötsparfait. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlvispgrädde
  • 2äggulor
  • 0,75 dlflorsocker
  • 1,5 dlnutella

Garnering

  • 50 gmörk choklad- mörk (70%)
  • evfrukt- eller bär

Gör så här

  1. Vispa grädden löst. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Vispa i 1 dl nutella och vänd ner grädden. Smält 1/2 dl nutella i mikrovågsugnen. Vänd ner i sme­ten. Fördela smeten i glas och frys ca 6 timmar.

  2. Garnering: Ta ut och låt glasen stå i rumstemperatur ca 30 min. Hyvla eller riv choklad över, servera gärna med frukt eller bär.

  3. Recept på hemgjord hasselnötskräm hittar du här!

Vad tyckte du om receptet?