Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och hasselnötskakor

Knapriga munsbitar med kakao och honung. Hacka hasselnötter och lite mörk choklad och blanda i degen.

Choklad- och hasselnötskakorChoklad- och hasselnötskakorChoklad- och hasselnötskakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 0,75 dlhonung- flytande
  • 4 dlvetemjöl
  • 1 dlkakao
  • 1 dlhasselnötter- hackade
  • 50 gmörk choklad- hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop smör och honung. Blanda i vetemjöl, kakao, hasselnötter och choklad. Dela degen i två bitar och forma bitarna till två längder cirka 4-5 centimeter i diameter. Sätt in längderna i kylen 1-2 timmar, så går de lättare att skära upp.

  3. Skär upp i cirka ½-1 centimeter tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna på plåtarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök