Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och hasselnötskakor

Servera gärna kakorna tillsammans med ett glas ”LCHF-mjölk”, 1 del grädde och 2 delar kallt vatten.

Choklad- och hasselnötskakor
Choklad- och hasselnötskakor
Choklad- och hasselnötskakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2,5 dlhasselnötsmjöl
  • 0,5 dlkokosmjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 0,75 dllättströ- eller sötströ
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskfiberhusk
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 4 mskkokosolja
  • 2ägg
  • 1,5 dlhasselnötter
  • 75 gmörk choklad- sockerfri

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.

  2. Blanda alla torra ingredienser.

  3. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme.

  4. Vispa ihop de torra ingredienserna med kokosoljan och äggen.

  5. Hacka hasselnötterna och chokladen, blanda ner det i kakdegen. Forma bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem lite med handen.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök