Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och chiliglass

Den här kombinationen av choklad och chili är ovanlig men fantastisk. I munnen känns först glassens kyla följd av chilins hetta – en sensationell överraskning. Vi använde torkade piri-piri, som är en mycket liten och het chilifrukt. För att göra glassen behövs en glassmaskin.

Choklad- och chiliglass
Choklad- och chiliglass
Choklad- och chiliglass

Ingredienser

  • 4 dlvatten
  • 3,5 dlströsocker
  • 0,5apelsin- rivet skal av
  • 2kanelstänger
  • 3kryddpepparkorn- krossade
  • 2piri-piri (chilifrukter)- torkade, krossade
  • 1,5 dlkakaopulver
  • 5 dlvispgrädde
  • 6äggulor
  • 2 msktriple sec- eller annan citruslikör

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, rivet apelsinskal, kanel, kryddpeppar och chili i en kastrull. Koka upp och låt koka utan lock ca 20 minuter tills hälften är kvar.

  2. Vispa ner kakaon och sila genom en finmaskig sil. Låt chokladsåsen svalna.

  3. Koka upp grädde i en kastrull. Rör ihop äggulorna och vispa ner dem i grädden. Värm på svag värme under vispning tills den allra första kokbubblan syns. Häll direkt upp i en skål och låt det svalna.

  4. Blanda ner chokladsåsen i gräddkrämen och tillsätt Triple Sec.

  5. Låt alltsammans bli riktigt kallt innan det körs i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant)  till en krämig konsistens. Lägg över i en plastskål med tättslutande lock och förvara glassen i frysen.

Vad tyckte du om receptet?