Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här kombinationen av choklad och chili är ovanlig men fantastisk. I munnen känns först glassens kyla följd av chilins hetta – en sensationell överraskning. Vi använde torkade piri-piri, som är en mycket liten och het chilifrukt. För att göra glassen behövs en glassmaskin.
Blanda vatten, socker, rivet apelsinskal, kanel, kryddpeppar och chili i en kastrull. Koka upp och låt koka utan lock ca 20 minuter tills hälften är kvar.
Vispa ner kakaon och sila genom en finmaskig sil. Låt chokladsåsen svalna.
Koka upp grädde i en kastrull. Rör ihop äggulorna och vispa ner dem i grädden. Värm på svag värme under vispning tills den allra första kokbubblan syns. Häll direkt upp i en skål och låt det svalna.
Blanda ner chokladsåsen i gräddkrämen och tillsätt Triple Sec.
Låt alltsammans bli riktigt kallt innan det körs i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) till en krämig konsistens. Lägg över i en plastskål med tättslutande lock och förvara glassen i frysen.