Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och avokadomousse

En lite annorlunda chokladmousse gjord på väl mogna avokador. Nyttigt och gott!

Choklad- och avokadomousseChoklad- och avokadomousseChoklad- och avokadomousse
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3avokador- mogna
  • 3 mskkokosmjölk
  • 1 mskhonung- eller sukrin
  • 1 msksnabbkaffepulver
  • 200 gmörk choklad- cirka 70 %
  • myntablad- några

Gör så här

  1. Gröp ur avokadorna och lägg fruktköttet i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt kokosmjölk, sötning, kaffepulver och vaniljpulver. Kör till en jämn smet.

  2. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Låt chokladen svalna i 5 minuter och häll sedan ner den bland avokadosmeten.

  3. Fördela i 4 skålar och dekorera med myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök