Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Choklad med svartvinbärskräm och salta valnötter är perfekt att förbereda till många.
Hacka chokladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa äggulor och socker pösigt.
Koka upp mjölk och grädde. Häll lite av vätskan över äggulepöset under vispning. Häll tillbaka i ka-strullen. Sjud under omrörning tills blandningen börjar tjockna. Ta upp gelatinbladen, låt dem smälta i smeten. Häll blandningen över chokladen och rör tills den smält. Kyl krämen i kylskåp ca 6 timmar.
Svartvinbärskompott: Mixa vinbären med mixerstav och passera dem genom en sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda puré och florsocker. Värm lite av purén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen, låt dem smälta däri. Rör ner blandningen i resten av purén. Fördela i tio glas. Ställ i frysen.
Nötter: Smält florsocker, vatten och citronsaft till en gyllenbrun karamell. Sätt under tiden in valnötterna i mikrovågsugn ca 1 minut på full effekt så att de blir riktigt varma. Rör ner valnötterna i sockret och rör om tills sockret täcker väl. Blanda i saltet. Häll ut direkt på silpatduk* eller oljad plåt. Låt kallna.
Sås: Koka upp socker och vatten i en kastrull. Vispa i kakaon och låt koka under omrörning till simmig konsistens, ca 2 min. Låt såsen kallna i rumstemperatur.
Krossa hälften av valnötterna. Strö dem på vinbärskompotten. Spritsa på den mörka chokladkrämen. Garnera med resten av valnötterna, sås och marshmallows.