Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bottnar till den här tårtan bakas utan vetemjöl och toppas med choklad och smörkräm med färska hallon.
Choklad- & mandelbottnar: Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitorna till skum.
Hacka chokladen. Finfördela chokladen i en matberedare monterad med en kniv.
Tillsätt mandelmjöl och socker och mixa ihop. Tillsätt smöret skuret i bitar och mixa ihop. Tillsätt äggulorna och mixa till en slät smet. Häll smeten i en bunke och vänd ner de vispade äggvitorna. Vänd försiktigt så att allt blandas.
Häll smeten i en springform, cirka 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kallna.
Smörkräm: Smält chokladen och bred den över bottnarna. Ställ kallt tills chokladen stelnat.
Mixa hallonen och passera dem genom en finmaskig sil.
Vispa ihop smör och florsocker till en slät kräm. Tillsätt mjölken droppvisp under vispning, så att krämen inte skär sig.
Vispa i de passerade bären, lite i taget. Tillsätt och vispa i hushålls färg om du vill ha mera rosa färg.
Bred cirka 1 dl av krämen på den understa botten och spritsa en kant runtom. Lägg på nästa botten. Spritsa resten av krämen runtom. Sikta över lite hallonpulver strax före serveringen.
Recept från Mitt kök