Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- & mandeltårta med hallonsmörkräm

Bottnar till den här tårtan bakas utan vetemjöl och toppas med choklad och smörkräm med färska hallon.

Choklad- & mandeltårta med hallonsmörkräm
Choklad- & mandeltårta med hallonsmörkräm
Choklad- & mandeltårta med hallonsmörkräm
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

    Choklad- & mandelbottnar (2 bottnar)

    • 6äggvitor
    • 200 gmörk choklad
    • 300 gmandelmjöl
    • 6 mskströsocker
    • 200 gsmör
    • 6äggulor

    Smörkräm

    • 125 ghallon- färska
    • 250 gsmör- rumsvarmt
    • 5 dlflorsocker
    • 1 dlmjölk- ljummen, ca
    • 12 krmhushållsfärg- röd, kan uteslutas

    Garnering

    • hallonpulver

    Gör så här

    1. Choklad- & mandelbottnar: Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Vispa äggvitorna till skum.

    3. Hacka chokladen. Finfördela chokladen i en matberedare monterad med en kniv.

    4. Tillsätt mandelmjöl och socker och mixa ihop. Tillsätt smöret skuret i bitar och mixa ihop. Tillsätt äggulorna och mixa till en slät smet. Häll smeten i en bunke och vänd ner de vispade äggvitorna. Vänd försiktigt så att allt blandas.

    5. Häll smeten i en springform, cirka 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kallna.

    6. Smörkräm: Smält chokladen och bred den över bottnarna. Ställ kallt tills chokladen stelnat.

    7. Mixa hallonen och passera dem genom en finmaskig sil.

    8. Vispa ihop smör och florsocker till en slät kräm. Tillsätt mjölken droppvisp under vispning, så att krämen inte skär sig.

    9. Vispa i de passerade bären, lite i taget. Tillsätt och vispa i hushålls färg om du vill ha mera rosa färg.

    10. Bred cirka 1 dl av krämen på den understa botten och spritsa en kant runtom. Lägg på nästa botten. Spritsa resten av krämen runtom. Sikta över lite hallonpulver strax före serveringen.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök