Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- & godisbars

Kaka med choklad och godis som du bryter i bitar vid servering. Finast blir godiset om du använder marsipanöverdragna godisägg i olika färger till topping. Passar för många!

Choklad- & godisbars
Choklad- & godisbars
Choklad- & godisbars
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 34 dlpåskgodis
  • 1snickers
  • 300 gmörk choklad- hackad eller chokladknappar
  • 75 gvit choklad- hackad eller chokladknappar
  • 3 mskströssel

Gör så här

  1. Hacka miniäggen grovt, spara gärna några hela ägg.

  2. Skär Snickers i tunna skivor.

  3. Smält den mörka och den vita chokladen, var för sig, enligt anvisning på förpackningen.

  4. Lägg ett ark bakplåtspapper på en plåt.

  5. Häll ut mörkchokladen i mitten på papperet och bred ut den till en kaka, cirka 20 × 30 centimeter. Ringla den vita chokladen över den mörka chokladen. Toppa med strössel, snickerskivor och äggen. Låt kallna i rumstemperatur och ställ kallt till serveringen i minst 1 timme.

  6. Bryt kakan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök