Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- & dadelmuffins

Goda muffins fyllda med hackad mörk choklad och dadlar. Servera gärna med en kopp kaffe eller ett glas kall mandelmjölk. Dessa läckra muffins är fria från socker, istället används björksocker och dadlar för sötma.

Choklad- & dadelmuffins
Choklad- & dadelmuffins
Choklad- & dadelmuffins
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2,5 dlkokossocker
  • 100 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 dlkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 10dadlar- urkärnade
  • 50 gmörk choklad- grovt hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg pappersformar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga.

  3. Vispa upp ägg och kokossocker fluffigt.

  4. Smält smöret, häll i mjölken i smöret.

  5. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål.

  6. Vispa växelvis i ihop äggsmeten, vätskan och de torra ingredienserna.

  7. Skär dadlarna i mindre bitar, hacka chokladen grovt och lägg i. Fyll formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt muffinsen vila 5 minuter i muffinsplåten, flytta sedan över muffinsen till ett galler och låt de svalna helt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök