Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad-crème brûlée

Servera gärna stekta bananer till denna choklad-crème brûléen. Stek dem i smör och tillsätt lite strösocker och pressad citron. 

Choklad-crème brûlée
Choklad-crème brûlée
Choklad-crème brûlée
Recept på choklad-crème brûlée. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 50 gchoklad- mörk
  • 3äggulor
  • 0,5 dlrårössocker- + 2 msk
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 2 krmflingsalt

Tillbehör

  • mörk choklad- mörk hyvlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150° och sätt in en form eller långpanna med vatten mitt i ugnen. Hacka chokladen.

  2. Vispa äggulor och 1/2 dl socker pösigt. Lägg i chokladen. Koka upp grädde och mjölk. Häll gräddmjölken över äggpös och choklad och rör tills chokladen smält. Blanda i saltet.

  3. Häll smeten i låga portionsformar, à ca 1 dl. Ställ formarna i vattenbadet i ugnen och grädda ca 40 min. Ta ut och låt svalna. Ställ formarna i kylen och låt kallna.

  4. Strö 2 msk råsocker över brûléerna och bränn med en brännare. Garnera med hyvlad choklad.

Vad tyckte du om receptet?