Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera gärna stekta bananer till denna choklad-crème brûléen. Stek dem i smör och tillsätt lite strösocker och pressad citron.
Sätt ugnen på 150° och sätt in en form eller långpanna med vatten mitt i ugnen. Hacka chokladen.
Vispa äggulor och 1/2 dl socker pösigt. Lägg i chokladen. Koka upp grädde och mjölk. Häll gräddmjölken över äggpös och choklad och rör tills chokladen smält. Blanda i saltet.
Häll smeten i låga portionsformar, à ca 1 dl. Ställ formarna i vattenbadet i ugnen och grädda ca 40 min. Ta ut och låt svalna. Ställ formarna i kylen och låt kallna.
Strö 2 msk råsocker över brûléerna och bränn med en brännare. Garnera med hyvlad choklad.