Tips!
Strö lite flingsalt över fudgekrämen för en spännande kontrast mot det söta.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Zucchini bidrar med en saftighet till kakan som gör den oemotståndligt god.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 20 x 30 cm.
Vispa ägg, olja och strösocker vitt och pösigt. Rör ner zucchinin.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till smeten. Blanda ihop till en jämn smet och häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Kakan är färdig när den släpper från kanten. Känn med en provsticka att den är färdiggräddad. Låt kakan svalna något i formen.
Fudgekräm: Värm upp vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Låt såsen sjuda i ca 15 min tills den tjocknat.
Ta av kastrullen från värmen och tillsätt smöret i klickar. Rör om tills såsen är slät och glansig. Låt den svalna och låt den sedan stå i kylskåp tills den får en bredbar konsistens. Rör om då och då.
Bred ut krämen över kakan och ställ den i kylskåp. Kakan blir lättare att skära om fudgen får stelna lite.
Strö lite flingsalt över fudgekrämen för en spännande kontrast mot det söta.