Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig, nötig och maffig. Höstens godaste kaka!
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 20 cm i diameter.
Rör smör och strösocker luftigt. Vispa ner ett ägg i taget.
Mixa hasselnötterna fint och blanda dem med vetemjöl, bakpulver och choklad. Vänd ner det i smeten tillsammans med mjölk.
Häll smeten i formen. Skala, kärna ur och klyfta päronet. Fördela klyftorna i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt kakan svalna i formen en stund, och flytta sedan över den till ett galler.
Topping: Värm hasselnötskrämen något i mikro om den är hård. Bred ut den över kakan och strö över rostade hasselnötter.