Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om du inte vill göra sneda lager blir det lika fint att göra två raka lager. Pannacottan kan göras flera dagar i förväg, täck då glasen med plastfolie.
Ta en muffinsplåt och lägg lite hushållspapper eller folie i botten på 4 av urgröpningarna. Ställ 4 glas i groparna så att de lutar. Alternativt ställ glasen på lut i större skålar med folie i botten som håller dem på plats.
Chokladpannacotta: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Värm upp vispgrädden i en kastrull. Rör ner mörk choklad, strösocker och vaniljpulver. Blanda tills chokladen har smält. Rör ner gelatinbladen tills de löses upp.
Fördela smeten i de fyra glasen. Ställ dem i kylskåp.
Gör Baileyspannacottan när chokladpannacottan börjat stelna. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Värm vispgrädde, Baileys, strösocker och vaniljpulver i en kastrull. Rör ner gelatinbladen och blanda tills de lösts upp.
Ta ut glasen från kylen, ställ dem upprätt och fyll på med Baileyssmeten. Låt glasen stå i kylskåp tills de har stelnat helt, i minst 3 timmar.
Tips! Som dekoration kan du smälta choklad och spritsa i fina figurer på bakplåtspapper. Låt dem stelna i kylskåp om chokladen inte är tempererad.