Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och Baileyspannacotta

Om du inte vill göra sneda lager blir det lika fint att göra två raka lager. Pannacottan kan göras flera dagar i förväg, täck då glasen med plastfolie.

Choklad- och BaileyspannacottaChoklad- och BaileyspannacottaChoklad- och Baileyspannacotta
Foto: Helén Pe

Chokladpannacotta

  • 2gelatinblad
  • 4 dlvispgrädde
  • 75 gmörk choklad- 60-70 procent, hackad
  • 2 mskströsocker
  • 0,25 tskvaniljpulver

Baileyspannacotta

  • 2gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlBaileyslikör
  • 2 mskströsocker
  • 0,25 tskvaniljpulver

Gör så här

  1. Ta en muffinsplåt och lägg lite hushållspapper eller folie i botten på 4 av urgröpningarna. Ställ 4 glas i groparna så att de lutar. Alternativt ställ glasen på lut i större skålar med folie i botten som håller dem på plats.

  2. Chokladpannacotta: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Värm upp vispgrädden i en kastrull. Rör ner mörk choklad, strösocker och vaniljpulver. Blanda tills chokladen har smält. Rör ner gelatinbladen tills de löses upp.

  3. Fördela smeten i de fyra glasen. Ställ dem i kylskåp.

  4. Gör Baileyspannacottan när chokladpannacottan börjat stelna. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

  5. Värm vispgrädde, Baileys, strösocker och vaniljpulver i en kastrull. Rör ner gelatinbladen och blanda tills de lösts upp.

  6. Ta ut glasen från kylen, ställ dem upprätt och fyll på med Baileyssmeten. Låt glasen stå i kylskåp tills de har stelnat helt, i minst 3 timmar.

  7. Tips! Som dekoration kan du smälta choklad och spritsa i fina figurer på bakplåtspapper. Låt dem stelna i kylskåp om chokladen inte är tempererad.

Vad tyckte du om receptet?