Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chocolate pecan pie

Recept av Roy Fares på chocolate pecan pie. Var försiktig när du smälter sockret till pekannötterna så att det inte bränns.

Chocolate pecan pie
Chocolate pecan pie
Chocolate pecan pie
Recept på chocolate pecan pie. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • 0,75 dlflorsocker
  • 0,5 dlkakao
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1äggula

Pekanfyllning

  • 200 gpekannötter- + 100 g
  • 75 gmörk choklad- mörk
  • 150 gsmör
  • 3ägg- rumsvarma
  • 3 dlfarinsocker
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,75 tsksalt
  • 0,5 dlvetemjöl

Tillbehör

  • 4 dlgrädde- lättvispad

Garnering

  • florsocker
  • kakao

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, florsocker, kakao och smör i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 20 min.

  2. Kavla ut degen 3–4 mm tjockt på mjölad arbetsbänk. Klä en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter, med degen. Ställ i frysen 35–40 min.

  3. Pekanfyllning: Sätt ugnen på 175°. Grovhacka 200 g pekannötter. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa äggen fluffiga tillsammans med farinsocker, strösocker och salt. Vispa i chokladsmöret och mjöl.

  4. Strö pekannötterna i formen och häll över smeten. Toppa med 100 g hela pekanötter. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått fin gyllenbrun färg och känns fast, ca 30 min. Låt svalna. Servera pajen med grädde.

Vad tyckte du om receptet?

FYNDA! Roy Fares bakredskap – köp här till billigare pris som prenumerant!

Fler recept av Roy Fares: