Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chocolate dulce de leche meringue pie

Om du vill imponera är den här syndigt goda pajen i flera lager en höjdare. Många moment att göra men ack så värd besväret.

Chocolate dulce de leche meringue pieChocolate dulce de leche meringue pieChocolate dulce de leche meringue pie
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 100 gsmör
  • 0,75 dlflorsocker
  • 1äggula
  • 2 dlvetemjöl
  • 4 mskkakao
  • ärtor- torkade, gula, till formen

Fyllning

  • 1 burkmjölk- dulce de leche (färdigköpt) eller 1 burk sötad, kondenserad

Chokladfyllning

  • 2 mskströsocker
  • 1ägg
  • 1äggula
  • 75 gsmör
  • 100 gmörk choklad

Chokladganache

  • 100 gmörk choklad
  • 1 dlvispgrädde

Italiensk maräng

  • 75 gäggvita
  • 65 gvatten
  • 120 gströsocker- + 15 g strösocker

Till garnering

  • 50 gchoklad
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och florsocker, rör i äggulan och vänd ner de torra ingredienserna. Låt vila i 40 minuter.

  2. Kavla ut och fodra en pajform, cirka 22 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel. Lägg i en bit aluminiumfolie och häll i torkade, gula ärtor för att hålla kanterna på plats under gräddningen. Förgrädda i 10–15 minuter. Låt svalna helt.

  3. Fyllning: Om du inte köpt färdig dulce de leche, koka den oöppnade burken med kondenserad mjölk i vatten, som täcker hela burken, i 3 timmar. Håll koll så att burken hela tiden är täckt av vatten och fyll på med mer vatten när det behövs.

  4. Bred ut över den avsvalnade pajbotten.

  5. Chokladfyllning: Sätt ugnen på 180 grader. Vispa socker, ägg och äggula pösigt. Smält smöret och chokladen tillsammans. Vispa ner i äggsmeten. Häll smeten i pajformen. Grädda i cirka 12 minuter tills fyllningen stannat något.

  6. Chokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält.

  7. Glasera pajen med ganachen. Låt stelna i ett par timmar, sätt in i kylen så går det fortare.

  8. Italiensk maräng: Häll upp äggvitorna i en torr och ren bunke. Koka vatten och socker till 121 grader. När sockerlagen kokat till 110 grader, börja vispa upp äggvitan till ett skum och tillsätt 15 gram socker.

  9. Häll i sockerlagen i en fin stråle och vispa på högsta hastighet i ett par minuter, sänk hastigheten och vispa tills marängen svalnat.

  10. Bred ut över pajen. Bränn marängen med en gasolbrännare.

  11. Garnering: Smält choklad och ringla över pajen före servering. Pudra över lite kakao.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök